BLOCKCHAIN

Blockchain

Cryptocurrency? Ver van mijn bed show of iets dat gaat gebeuren? Als je het aan ons als ICT’ers vraagt? Het is nu al gaande en begint al hier en daar vaste vormen in de maatschappij aan te nemen. Bitcoin, Lightcoin of misschien de Gulden? Het bestaande bankwezen is op de schop en digitale wallets zijn aan de orde van de dag. Dit is 1 van de vele toepassingen die gebruik maakt van de blockchain methode, hoe kunt u succesvol van deze methode gebruik maken binnen uw bedrijf?

Blockchain

Het is de nieuwe generatie van betalen. Snel, Simpel en Veilig en uw klant kan altijd met zijn of haar digitale wallet betalen. En daar hoort de nieuwe generatie van ondernemen bij, want die is al onderweg! Het is op dit moment de meest bekende vorm van blockchain.

Kan de blockchain technologie ook voor u werken? En hoe moet deze dan in de huidige bedrijfsvoering verweven worden? Dat zijn vragen waarmee u bij ons terecht kunt. We gaan dan samen bepalen welk proces het beste past om blockchain toe te passen binnen uw bedrijf.

Cryptocurrency
Bitcoin 85%
Gulden 51%
Lightcoin 71%
Ethereum 38%

Deze gegevens zijn geen daadwerkelijke weergave van accurate data m.b.t. cryptocurrency marktwerkingen en is voor content visualisatie doeleinden alleen bestemd.

Maar er is nog meer...

Want wat is blockchain nu eigenlijk precies?

Blockchain is een database, of wordt ook wel grootboek genoemd, die openlijk toegankelijk is. Binnen deze database bevinden zich verschillende soorten virtuele cryptocurrency. In deze omgeving kunnen transacties tussen deze verschillende valuta’s plaatsvinden. Elke transactie is met wiskunde formules versleuteld en de uitkomstcode gaat in een zogenaamde ‘block’. Bij iedere transactie komt er een nieuw stukje code bij en vormt zo een ketting, dus de zogenaamde blockchain vindt hier zijn oorsprong in benaming.

Ook de munt met de Nederlandse naam Gulden is een crypto munt die in omvang een steeds grotere vorm aanneemt. De Gulden icm met de gemakkelijk te bedienen Digi wallet kan al op meer dan 100 locaties in Nederland gebruikt worden. Dit is wat de blockchain methode mogelijk maakt; een eigen community based crypto munt die het simpel maakt een betaling veilig uit te voeren.

Omdat er zo een unieke chain ontstaat kan er geen fraude in data ontstaan. Dus u kunt er altijd vanuit gaan dat u met de juiste gegevens werkt, zonder telkens op de juistheid ervan toe te hoeven zien.

Want als er met 1 van de blocks (transactie code) wordt geknoeid, valt er een schakel weg en is de chain doorbroken. In de database blijft de originele code behouden door de verschillende servers en is daarom dus ook veilig van corruptie. Hier valt het klassieke model van bankwezen dus ook tussenweg als je kijkt hoe blockchain in cryptocurrency wordt toegepast. Wiskundige berekeningen verzorgen zonder foutmelding transacties tussen verschillende valuta’s zonder aparte wisselacties en daarnaast heb je altijd de juiste betaalmiddelen bij je. Ook de zogenaamde wachtperiodes als je van bank 1 naar bank 2 geld over wil boeken is hiermee verleden tijd.

De blockchain technologie wordt vaak in verband gebracht met crypto coins, maar het gaat hier om een methode die natuurlijk op welke dienst of product dan ook toegepast kan worden. Door deze geautomatiseerde beveiliging wordt u veel werk uit handen genomen zodat u samen met uw collega’s zich meer kan focussen op uw core business en innovatie binnen uw branche.